Laser ontharen

 

Wat is een Alexandrite laser
Raneem Skin Salon werkt met een Alexandrite laser. Deze laserbehandeling is geschikt voor het behandelen van overbeharing en pigmentvlekken bij mensen met een lichte huid (huidtype volgens Fitzpatrick I t/m III). De Alexandrite laser is een krachtige laser.

De Alexandrite laser kan in zeer korte tijd een enorme hoeveelheid licht uitzenden en bepaalde structuren in uw huid verbranden of opwarmen. Andere delen van uw huid blijven juist gespaard. Zo worden selectief bepaalde structuren in de huid beschadigd. Welke dat zijn, hangt af van de golflengte (755 nanometer), de sterkte van de straling, de doorsnede van de stralingsbundel en de tijdsduur.

Definitief ontharen: bij definitief ontharen wordt de haarwortel selectief verhit. Hierdoor beschadigt de haar en komt er geen nieuwe voor terug.
Pigment verwijderen: pigmentcellen absorberen de laserpuls van de pigmentlaser, waardoor veel energie ontstaat. Daardoor valt het pigment uiteen en kan het door het lichaam worden afgevoerd.
Huidklachten
Onderstaande indicaties kunnen worden behandeld met de Alexandrite laser:

Definitief ontharen:

Hirsutisme (overbeharing volgens mannelijk beharingspatroon)
Hypertrichose (overbeharing)
Sinus pilonidalis (haarnestcyste in de bilnaad)
Hidradenitis supperativa (chronische ontsteking van de haarzakjes)
Cosmetisch storende haartjes
Ingegroeide haren rondom stomagebied
Transgenderzorg
Naevus van Becker
Pigment verwijderen:

Café au lait-vlekken
Ouderdomsvlekken
PIH (post-inflammatoire hyperpigmentatie)
Lentigo (solaris)
Intake gesprek
Voordat wij u behandelen met de Alexandrite laser (golflengte 755 nanometer), heeft u een intakegesprek en huidanalyse met de huidtherapeut. Hierin bespreekt u samen:

de behandelmogelijkheden;
het te verwachten resultaat en het aantal behandelingen;
de voor- en nazorgmaatregelen;
de bijwerkingen en mogelijke complicaties;
de kosten en eventuele vergoeding vanuit de zorgverzekering.
Voorbereiding
Uw huid mag niet zongebruind zijn. Daarom zijn vier tot zes weken voor de behandeling de zonnebank, zonnebaden, spray-tan en/of zelfbruiner niet toegestaan.
Voorafgaand aan de laserbehandeling mag u geen dagcrème, parfum, deodorant of make-up gebruiken op de huid die u laat behandelen.
Vier tot zes weken vóór definitief ontharen mag u de haren niet harsen, niet uittrekken met een pincet, geen ontharingscrème gebruiken en niet de touwtjestechniek toepassen. Scheren of knippen van de haren is wel toegestaan.
Behandeling
De huidtherapeut stelt de Alexandrite laser voor iedere behandeling opnieuw in. U krijgt eerst een speciale beschermbril op. Uw huid wordt zo nodig voor, tijdens en na de behandeling gekoeld met een speciale coolpack. De specialist zet de behandelkop op de juiste plaats en geeft meerdere laserpulsen. Dit voelt aan als een elastiekje dat tegen de huid schiet of als een warm prikje. Hoe lang de behandeling duurt, is afhankelijk van de grootte van het behandelgebied.

Nazorg
De behandeling kan roodheid, lichte zwelling en een licht branderig gevoel veroorzaken, soms kunnen er ook rode bultjes ontstaan.
De warmte die is ontstaan, moet de huid kunnen verlaten. Gebruik daarom zo min mogelijk crèmes of make-up op de dag van de behandeling. Alleen zonnebrandcrème is toegestaan. U mag uw huid koelen met een coolpack. Wikkel de coolpack daarbij altijd in een doek of washand.
De behandelde pigmentvlek kan tijdelijk donkerder of grijzig van kleur worden. Na één tot twee dagen ontstaat een oppervlakkig korstje op de pigmentvlek.
Gebruik in de zes weken na de laserbehandeling dagelijks zonbescherming met minstens factor 30. Herhaal dit iedere twee uur wanneer u veel buiten bent en bij mooi weer.
Deze verschijnselen trekken meestal vanzelf weer weg. Is dit bij u niet zo? Of heeft u last van andere klachten? Neem dan contact met ons op.

1,5 uur